Top tien dieetboeken

Top tien dieetboeken

Wil jij op een gezonde en leuke manier afslanken? Dan is een dieetboek zeer geschikt. Echter zijn er inmiddels zoveel dieetboeken verschenen, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Wij geven daarom een korte beschrijving van de top tien dieetboeken voor af te vallen.

1. Het Geheim van Slanke Mensen

Dit boek van Mieke Kosters toont je een unieke afslankmethode die gebaseerd is op de eigen ervaringen van Kosters en de inbreng van psycholoog Anne de Jong. Het doel van het boek is om te ontdekken hoe je controle krijgt op je eetgedrag. Het boek bevat 31 dagmenuā€™s, van \’chipsdag\’ tot \’drankdag\’. Deze menuā€™s zijn namelijk geschreven vanuit het idee dat je alles mag eten, maar iedere dag weer iets anders.

2. Gezond Slank met Dr. Frank

Dit boek van Dr. Frank is gebaseerd op het zogenoemde \’Dr. Frank-dieet\’. Dit dieet is wetenschappelijk verantwoord. Het uitgangspunt van dit dieet is het eiwittendieet; het zo veel mogelijk eten van eiwitten zodat je vet verbrandt zonder je spieren aan te tasten en je ook langer vol blijft. Ook is Ć©Ć©n van de uitgangspunten van het Dr.Frank-dieet dat je lekkere (ongezonde) producten mag blijven eten. Ook hierdoor houd je het dieet langer vol. Dit specifieke boek van Dr. Frank bevat 84 gezonde maar lekkere recepten om je te helpen met afvallen.

3. Kijk op Calorieƫn

Dit boek is specifiek gericht op het beter begrijpen van producten. Vaak onderschatten we namelijk hoeveel calorieƫn er eigenlijk in een bepaald product zitten. Met Kijk op Calorieƫn leer je beter hoeveel calorieƫn je eigenlijk binnenkrijgt, waardoor je beter kunt eten en vervolgens kunt afvallen. Het boek bevat een uitgebreid overzicht van 7500 producten en hun voedingswaarden (calorieƫn, eiwitten, koolhydraten en vetten) samen met een duidelijke uitleg.

4. De AfslankSwitch

De AfslankSwitch van Marjolijn van der Velde biedt je een handig afslankplan van dertig dagen, waarmee je twee tot zes kilo aan gewicht kan verliezen. Het afslankplan helpt je met het creĆ«ren van een gezonder eetpatroon met gezonde en natuurlijke voeding. Dit plan bevat meerdere menuā€™s, waarvan de boodschappenlijstjes al voor je in het boek staan geschreven. Ook bevat het boek een motivatieboekje en andere tips en inzichten die je in je dagelijks leven kunt toepassen.

5. Bikiniproof met Sonja

Sonja Bakker heeft ontzettend veel boeken uitgebracht die je helpen met afslanken, waaronder Bikiniproof met Sonja. Het doel van dit boek is om ongeveer Ć©Ć©n kilo per week af te vallen met de weekmenuā€™s die het boek je biedt. Deze menuā€™s bevatten recepten speciaal voor de zomermaanden en zijn zowel gezond als lekker. Ook vind je in het boek een aantal succesverhalen en algemene tips.

6. De Levensstijl Methode

De Levensstijl Methode is een boek van voedingsdeskundige en wellnesscoach Asja Tsachigova. Zij heeft de levensstijl-methode ontwikkeld die wetenschappelijk bewezen is. De bedoeling van deze methode is om een gezonder lichaam te krijgen door het herstellen van de spijsvertering en de stofwisseling, waarbij voeding, ontspanning en beweging in balans moeten zijn.

7. GI-Dieet

Het boek GI-Dieet van Marion Grillparzer en Martina Kittler is gebaseerd op het koolhydraatdieet dat je helpt snel af te vallen. Het boek bevat een gedetailleerd plan voor vier weken met eenvoudige recepten en tips voor beweging en ontspanning.

8. Het 7×7 Afslank Receptenboek

Het 7×7 Afslank Receptenboek van Jasper Alblas is een zeer succesvol dieetboek met dagmenuā€™s voor zeven weken die je helpen om een fijne manier af te vallen. Ook dit boek is gebaseerd op het eten van koolhydraatarme voeding.

9. Het Dukan Dieet

Dit boek van Pierre Dukan is gebaseerd op zijn \’Dukan-dieet\’. Dit dieet houdt in dat je veel proteĆÆnen moet eten (vlees, gevogelte, vis, schaaldieren, vetvrije melkproducten) en veel water (twee liter per dag). Dit specifieke boek legt je precies uit wat dit dieet inhoudt en hoe je hiermee tien kilo in zestig dagen kunt kwijtraken.

10. Powerfood

Centraal in dit boek van Rens Kroes staan recepten met verantwoorde ingrediƫnten, maar die toch heel erg lekker zijn. Denk bijvoorbeeld aan recepten voor gezonde snacks en smoothies. Ook geeft Kroes aan waarom een bepaald ingrediƫnt zo gezond is. Verder bevat het boek tips over een mooier en gezonder lichaam, waaronder tips voor glanzend haar en sterkere nagels.