Gezond eten

Gezond eten; iedereen weet dat het belangrijk is, maar toch hebben we er vaak moeite mee. Wist je bijvoorbeeld dat in 2016 bijna de helft van de Nederlandse bevolking boven de 18 jaar overgewicht had? Dit komt onder andere doordat er vaak onduidelijkheid is over wat nu gezond is en wat niet. Zo bestaan er een tal van websites en boeken die allemaal op hun eigen manier vertellen wat je wel en niet moet doen qua gezond eten en drinken en bewegen. Het kan dus voor veel mensen lastig zijn om te bepalen wat nou het beste eetpatroon is. Op Gezond Eten Blog geven wij je daarom uitgebreide informatie over gezond eten en alles daar omheen, zonder claims te maken over wat je per se wel en niet moet doen. Op onze website vind je informatieve pagina’s over drie overkoepelende onderwerpen:

  •        Dieettips
  •        Informatie over gezonde voeding
  •        Boeken over gezondheid
buffet broodjes
Gezond eten

Hapjes bestellen voor een geslaagd feest

Hapjes bestellen is een geweldige optie voor groepen of bedrijven die op zoek zijn naar een gemakkelijke en smakelijke manier om hun feest te verrijken. …

bakrecepten
Tips

3 leuke bakrecepten om te maken met kerst

Tijdens de kerstdagen genieten we van het samenzijn met familie en vrienden. Hier komt altijd een lekker hapje en drankje bij kijken. Je koopt deze …

Voedingssupplementen als toevoeging op de dagelijkse maaltijden
Afvallen

Zijn maaltijdvervangers gezond?

Maaltijdvervangers zijn nog altijd enorm populair. Een maaltijdvervanger is een product (meestal in de vorm van een drank, reep, of soep) waarmee je een (vaste) …

Minder brood eten
Gezond eten

Welk brood is gezond?

Tijgerbrood, volkorenbrood, witbrood, desembrood of juist een luxe croissant: in Nederland hoort brood eten bij het ontbijt en tijdens de lunch eigenlijk bij het dagelijkse …

Hoe gezond is een kant-en-klare maaltijd eigenlijk?
Gezond eten

Kant-en-klaar maar toch gezond?

Heb je weinig tijd om te koken? Of na een lange dag werken geen puf meer om in de keuken te staan? Dan kiezen velen …

Met deze uitgebreide informatie leer je meer over gezonde voeding en kun je voor jezelf bepalen welke acties jij wilt ondernemen om gezonder te leven.

Gezond eten tips

Op Gezond Eten Blog staat gezonde voeding natuurlijk centraal. Wil je gezond eten, dan is het belangrijk om alles te weten te komen over verschillende soorten voedingsstoffen. Zo kun je namelijk iedere keer dat je iets koopt en eet een gezondere keuze maken. Wil je gezond eten, dan zijn vooral fruit en volkoren producten van groot belang. Wist je bijvoorbeeld dat volkoren producten het risico op verschillende hartziekten en diabetes type 2 verlagen? Naast de gezonde opties, is het ook belangrijk om te weten wat je niet of minder moet eten. Qua voedingsstoffen zijn dit voornamelijk zout en vetten. Waarom zout en vetten zo slecht zijn lees je uitgebreid op onze website.

Gezond eten en afvallen

Naast informatie over voedingsstoffen, vind je op onze blog ook een aantal pagina’s omtrent diëten. Hier geven wij je een aantal handige dieettips waardoor jij weer lekker in je vel zit. Zo krijg je meer inzicht in hoe je je levensstijl kunt omgooien en een nieuwe start maakt. Vitamines zijn bijvoorbeeld van groot belang bij gezond eten en afvallen. Op onze pagina over vitamines vertellen wij over de verschillende soorten vitamines met bijbehorende informatie. Zo weet je precies uit welke producten je deze vitamines haalt voor een gezonde levensstijl. Wist je bijvoorbeeld dat de meeste Nederlanders genoeg vitaminen binnenkrijgen, maar vaak een ernstig tekort hebben aan vitamine D? Zoek je juist een alternatief voor een aantal maaltijden? Dit kan in de vorm van maaltijdvervangers. Ondanks dat er vaak negatief wordt gekeken naar maaltijdvervangers, hoeft dit helemaal niet slecht te zijn voor je lijf. Kies het product dat bij jou past, zo kan dit je wel degelijk helpen met afvallen.

Boeken over gezond eten

Er zijn ontzettend veel boeken geschreven over gezond eten en afvallen, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Op Gezond Eten Blog vind je daarom een overzicht van handige en interessante boeken met relevante informatie over gezond eten en afvallen.

Ga je vaak op vakantie? Dan is een E-book of luisterboek wellicht wat handiger dan een fysiek boek. Gelukkig hebben wij daar rekening mee gehouden met een handige lijst met E-books en luisterboeken over gezond eten!

Informatieve blog

Heb je onze blog over voeding al gezien? Onze artikelen zijn niet alleen informatief, maar ook kritisch omdat we altijd beide kanten van het verhaal belichten. Zo behandelen we zowel de voor- als nadelen van verschillende soorten diëten, waaronder het Atkinson-dieet. In onze blog brengen we je ook meer duidelijkheid over de ambigue wereld van gluten en vertellen we je de waarheid over superfoods. Naast informatieve artikelen vind je in onze blog ook gezond eten tips en tricks.