Luisterboeken

Heb je geen tijd om een boek te lezen? Of misschien heb je helemaal geen zin om een boek te lezen. Luisterboeken bieden de oplossing. Je hoeft het boek zelf niet meer door te nemen, in plaats daarvan wordt het boek aan je voorgelezen. Dit kan erg rustgevend werken en je kijkt op een andere manier naar de tekst. Je kan een beter beeld bij het verhaal vormen. Nog een groot voordeel van het luisterboek: je hoeft nooit meer te sjouwen met zware boeken.

Luisterboeken worden steeds populairder in Nederland. Er zijn verschillende apps waarop je boeken kunt downloaden, die vervolgens aan je voorgelezen worden. Maar boeken over gezond eten en afvallen kun je nog niet echt vinden als luisterboek. Eén van de redenen hiervan is, dat er in boeken over gewicht verliezen vaak recepten staan. En het kan soms als onhandig worden ervaren als je de ingrediënten voorgelezen krijgt. In Amerika zijn ze echter wat verder met boeken over gezond eten in luistervorm. Houd er daarom rekening mee dat veel boeken in het Engels zijn.

Food: What the heck should I eat?

Zelfs de meest gezondheidsbewuste mensen hebben moeite om uit te zoeken wat ze moeten eten om af te vallen, fit te blijven en om de gezondheid te verbeteren. Als het gaat om voeding, is er zoveel verschillende en tegenstrijdige informatie te vinden dat het onmogelijk wordt om te weten wat goed is voor je gezondheid.

Gelukkig is de bestselling auteur, maar ook voedingsdeskundige Dr. Mark Hyman er om het verhaal recht te zetten. In Food: What the heck should I eat? bekijkt hij elke voedingsgroep aandachtig en legt hij uit wat we al die jaren fout hebben gedaan. Hij vertelt welke voedingsmiddelen onze gezondheid verbeteren en welke een bedreiging vormen. Van graan tot peulvruchten, vlees tot zuivelproducten en verder.

Hij legt ook de rol van voedsel uit als een medicijn dat in staat is om ziektes te voorkomen en verminderen en laat zien hoe ons voedselgebruik van invloed is op het milieu, de economie en persoonlijke gezondheid.

Food: What the heck should I Eat? is een handleiding voor het bereiken van een optimaal gewicht en een levenslange gezondheid.

Dr. Gundry’s diet evolution

Afvallen en gezond blijven kan als een gevecht aanvoelen. Je vijanden zijn je eigen genen, ondersteund door miljoenen jaren van evolutie. De beroemde chirurg en oprichter van Gundry MD, deelt in dit boek de gezondheidsgeheimen die andere artsen je volgens hem niet zullen vertellen. Waarom bijvoorbeeld vlees ‘slecht’ is, omdat het ‘goed’ voor je is. En waarom kunstmatige zoetstoffen hetzelfde effect hebben als suiker op je gezondheid.

Samen met de maaltijdplanner, 70 heerlijke recepten en inspirerende verhalen, zullen de gemakkelijk te onthouden tips je volgens Dr. Gundry gezond houden.

Deze luisterboeken kun je gemakkelijk online aanschaffen. Er zijn niet veel Nederlandse luisterboeken over gezonde voeding te vinden, houd er daarom rekening mee dat de meeste boeken in het Engels zijn.