Meest bekende online diëten

Meest bekende online diëten

Overgewicht is bij veel mensen een probleem. Er zijn dan ook veel boeken te vinden die je helpen met diëten. Echter zijn er ook veel programma’s op het internet te vinden die je bij het diëten kunnen helpen. Deze zijn over het algemeen interactiever en uitgebreider dan een boek, waardoor je waarschijnlijk ook een beter resultaat zult behalen. Benieuwd geworden? Wij geven je hier meer uitleg over de meest bekende online diëten.

Sonja Bakker online dieet

Wist je dat Sonja Bakker naast al haar boeken over diëten ook haar eigen online afslankprogramma heeft? Evenals een gewoon boek krijg je hierbij tips en recepten die je helpen gezonder te eten en te leven. Maar met het online afslankprogramma krijg je ook weekmenu’s op maat, en heb je de mogelijkheid om persoonlijk contact op te nemen met een deskundige.

Je kunt kiezen uit drie verschillende pakketten. Ieder pakket heeft een duur van 8 of 12 weken.

OERsterk Academy

OERsterk Academy is een website waar je online cursussen kunt volgen om een gezondere levensstijl te creëren. Deze cursussen bestaan uit video’s, vragenlijsten en bonusmateriaal. Er is momenteel keuze uit drie verschillende cursussen: een cursus over diabetes, een cursus over de juiste voeding, en een cursus over de juiste leefstijl. Je kunt je bovendien inschrijven voor de wekelijkse nieuwsbrief, waarbij je een gratis e-book ontvangt met een aantal handige tips over gezond leven.

NewFysic

Met NewFysic kun je zowel online als in een vestiging een afspraak maken om een gepast voedingsplan te ontvangen. Dit voedingsplan bevat zowel supplementen als een boodschappenlijst. Ook krijg je een aantal gezonde recepten, en krijg je een speciale coach aangewezen.

Op de website van NewFysic kun je bovendien zonder aan te melden al een tal van gezonde recepten vinden. Ook is er een webshop waar je verschillende pakketten kun kopen, alsook verschillende losse supplementen.

Valtaf.nl

Op Valtaf.nl kun je je gratis aanmelden. Hierbij ontvang je een eigen profiel, waarbij je verschillende gegevens kunt bijhouden, zoals je gewicht, je eetgedrag, en je doelen. Ook ontvang je gezonde recepten, een gewichtsgrafiek, een afslankplan, en een sport- en eetdagboek.

Weight Watchers

Misschien wel het meest bekende online dieet is dat van Weight Watchers. De website en het programma van Weight Watchers zijn het meest uitgebreid vergeleken met alle andere online diëten. Dit programma kost daarom ook wat meer. Echter kun je het programma de eerste maand gratis proberen. Ook bij Weight Watchers kun je kiezen tussen verschillende pakketten.

Bij Weight Watchers krijg je tips en advies van andere deelnemers en krijg je een eigen coach. Daarnaast ontvang je handige online tools die je helpen bij het afvallen, waaronder online cursussen, veel verschillende recepten, en work-out demo’s.

Smartphone apps voor diëten

Naast online diëten zijn er tegenwoordig ook ontzettend veel smartphone applicaties te downloaden die je kunnen helpen met diëten. Een bekende app is bijvoorbeeld MyFitnessPall. Deze app helpt je met het tellen van calorieën, waardoor je eenvoudig een nauwkeurig beeld krijgt van je eetpatroon.

Ook zijn er veel smartphone apps die je helpen met meer bewegen, waaronder Runkeeper en Fitness Buddy. Deze apps kun je meestal gratis proberen en vervolgens kopen als je alle mogelijkheden van de app wilt gebruiken.