Boeken over gezond eten

Boeken, je hebt er nooit genoeg. De laatste jaren zijn er vooral veel boeken over gezond eten en afvallen geschreven. Dit onderwerp is erg populair. Steeds meer mensen schrijven boeken over gezondheid om lezers te inspireren. Eten draagt namelijk bij aan een goede gezondheid. Wist je dat volgens het CBS in 2016 bijna de helft (49,2%) van de Nederlanders van 18 jaar en ouder overgewicht had? Steeds meer mensen worden zich ervan bewust dat hier verandering in moet komen. Maar hoe moet je beginnen met het veranderen van je levensstijl?

Boeken kunnen hier erg bij helpen. In boeken over gezond eten staan vaak handige tips die jou de motivatie geven om verantwoord te gaan eten of af te vallen. Ook worden er in deze boeken gezonde recepten gegeven voor het ontbijt, lunch en diner. Ze helpen je een stapje op weg in de goede richting.

Bij afvallen denk je vaak aan afzien, maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn. Wij hebben een aantal boeken voor jou geselecteerd die je laten inzien dat je kunt genieten van eten, en tegelijkertijd ook kunt afvallen.

Op onze website geven wij enkele voorbeelden van boeken over gezond eten en afvallen. WIj maken hierbij onderscheid tussen:

  • Papieren boeken
  • E-books
  • Luisterboeken

Papieren boeken

Er zijn duizenden boeken over gezond eten en afvallen. Veel informatieve boeken en receptenboeken, maar ook een combinatie van beide komt voor. In deze boeken wordt er vaak een persoonlijk verhaal verteld. Iedere schrijver heeft een andere visie op wat gezond eten is en hoe je moet afvallen. Het is aan jou om te bepalen of je er iets mee doet of niet.

Er zijn boeken over hoe je kunt afvallen, hoe je je gezondheid kan verbeteren, over wat je moet doen om een gezonde levensstijl te creëren en nog veel meer. Een boek over diëten, voeding of gezond koken kan je helpen en inspireren. Omdat er zoveel keuze is, hebben wij een overzicht gegeven van de handigste en interessantste boeken over gezond eten en afvallen.

E-books

We kunnen er niet meer omheen, de e-books. De laatste jaren is de e-reader steeds populairder geworden. Bijna alle fysieke boeken zijn beschikbaar als e-book. Een e-book is op sommige punten zelfs beter dan een fysiek boek. Ze zijn erg makkelijk om mee te nemen. Je hoeft nooit meer rond te sjouwen met een dik boek in je tas. Boeken voor op de e-reader zijn goedkoper dan de fysieke boeken. En een e-reader is ook nog eens perfect om te gebruiken tijdens het koken. Je kunt het boek gewoon lezen vanaf je smartphone of tablet. Dit voorkomt gekluns met het vasthouden van een fysiek boek tijdens het koken.

Ook receptenboeken of boeken over gezond eten en afvallen zijn te vinden op de e-reader. Het is moeilijk om het juiste boek voor jou te vinden, er is natuurlijk erg veel keuze uit e-books. Daarom geven wij een overzicht met de handigste e-books over gezond eten en gewicht verliezen.

Luisterboeken

Veel mensen komen niet toe aan het lezen van een boek, ze hebben het te druk of kunnen zich gewoon niet concentreren. Luisterboeken zijn dan ideaal. Je kunt luisteren naar een verhaal terwijl je iets anders aan het doen bent, bijvoorbeeld koken, eten of wandelen. Er bestaan ook luisterboeken over gezond eten en afvallen. Echter zijn er nog niet veel luisterboeken over dit onderwerp. Ben jij op zoek naar een luisterboek over gezondheid? Op onze website hebben we een paar voorbeelden gegeven.

We hopen dat we jou kunnen inspireren en helpen met de boeken over gezond eten en afvallen!