Enkele tips om zelf je groente en fruit te verbouwen

Denken aan het milieu met een groene levensstijl

Het is misschien niet direct waar je aan denkt bij gezond eten, maar een groene levensstijl draagt bij aan een beter milieu. Door minder vlees en vis te eten draag je bij aan een duurzame voedselketen (minder CO2 uitstoot en meer biologische producten). Veel mensen willen gezonder gaan eten om af te vallen of minder schadelijke stoffen binnen te krijgen. Het positieve neveneffect voor het milieu is echter minstens zo belangrijk. In deze blog behandelen we manieren hoe jij kunt bijdragen aan een betere wereld.

\"salade

Voeding

Natuurlijk is voeding een van de meest onmisbare aspecten uit ons dagelijks leven. Je staat ermee op en gaat ermee naar bed. Je ontbijt, de lunch, het diner en de lekker tussendoortjes; voor iedereen heeft het een andere rol. Om op een verantwoorde manier bezig te zijn met voeding moet je goed kijken waar het eten vandaan komt. Hoe is het geproduceerd? Met welke middelen is het product gemaakt? Welke toevoegingen zitten erin? Door specifiek te zoeken naar biologische producten weet je dat je goed zit.

De biologische maaltijden

In de supermarkt liggen schappen vol met BIO-producten. Maar welke zijn nou echt 100% biologische? Welke producten hebben een goede prijs/kwaliteit verhouding? En welke gerechten kan ik er mee koken? Ben je zelf niet zo handig met internet dan kun je kiezen voor een biologische maaltijdbox. Dit is een boodschappenpakket vol met bio-producten (incl. keurmerk) en daarbij de recepten. Je kunt vaak kiezen tussen pakketten voor 2 of 4 personen met 3 tot 6 maaltijden per week. Kosten liggen tussen de €39 en €59 voor 4 personen (3 gerechten). Er zijn online veel maaltijdbox vergelijkers die je kunnen adviseren. Zo kun je kiezen voor HelloFresh, Marley Spoon, Ekomenu, Beebox of de Allerhande box.

\"biologische

Groene energie

Veel boeren in Nederland (die zeggen biologische te werken) gaan voor een maximaal effect. Het is niet alleen de manier waarop het product, zoals een sla, tomaat, of komkommer, wordt gekweekt wat het verschil maakt. Door ook het logistieke proces te verduurzamen en te kiezen voor groene stroom dragen ze extra bij. Aanbieders van groene stroom als GreenChoice of PowerPeers spelen hier handig op in. Voor hetzelfde tarief heb je duurzame stroom van windenergie of zonnepanelen uit Nederland. Je kunt zelf ook groene energieprijzen vergelijken op verschillende internetsites. Je kunt dan aangeven dat je specifiek groene stroom wilt ontvangen.

Zelf bijdragen aan een gezonder milieu?

Wij zijn benieuwd wat jij nog meer doet om gezonder te leven. Wat doe jij extra om bij te dragen aan een gezonder milieu? Heb jij al groene stroom? Heb je zonnepanelen? Kook jij uitsluitend biologische producten? Stuur ons een berichtje en leg uit wat je precies doet!