De populairste soorten pizzatoppings

Pizza’s zijn over de gehele wereld super populair, dit zie je ook terug in het aan pizzeria’s. Ruim 17% van alle restaurants wereldwijd zijn pizzeria’s, dit is natuurlijk een ontzettend groot aantal. Hoe komt dit nou? Één van de grootste redenen is dat je ontzettend veel kan variëren met pizza’s, er zijn wel honderden soorten toppings die je op je pizza kan bestellen. Ook is het leuk om zelf wat te experimenteren om te kijken wat je lekker vind. Met zoveel keuze aan toppings heb je natuurlijkerwijs ook een aantal favorieten, wat zijn nou de populairste pizzatoppings?

Pepperoni

Pepperoni, in Nederland bekend als een scherpere variant van salami is over het algemeen de meest gekozen topping voor op de pizza. De scherpe smaak van de pepperoni in combinatie met de mildere smaak van de mozzarella en de tomatensaus zorgt voor een lekker combinatie. Met 36% is het met ruime voorsprong de meest gegeten pizza in de Verenigde Staten, daarom zie je ze ook zoveel voorbij komen in reclames.

Paddestoel (Funghi)

De pizza funghi (Italiaans voor paddestoel) is ook over de hele wereld heel populair. De pizza funghi is een zeer traditionele pizza en wordt al vele decennia gegeten en is bij elke pizzeria en pizzaketen hoog op het menu te vinden. Pizza funghi is ook heel makkelijk zelf te maken, je kan een pizzabodem bij een Italiaanse pizza leverancier of in de supermarkt kopen en deze snel en makkelijk bedekken met verse tomatensaus, mozzarella en champignons, de kind kan de was doen.

Worst

Plakken worst wordt over de hele wereld ook veel gekozen, samen met pepperoni en funghi zijn de pizza’s sausage toch wel de meest gekozen pizza’s. De vraag bij deze pizza is, welke worst moet ik nou kiezen? De meeste kiezen voor een echte Italiaanse worst, want dat past er toch het beste bij. Je hebt veel soorten Italiaanse worsten, de beste die erbij passen zijn de pittige of de juist wat mildere worsten. Venkel is overigens een kruid die heel goed bij een pizza met worst past.

Kip

Er zullen weinig mensen zijn die niet van kip houden, niet voor niets dat het veel gekozen wordt als topping voor op pizza’s. Een groot voordeel van kip is dat het met heel veel andere ingrediënten te combineren is. Een hele populaire variant van een pizza met kip is natuurlijk BBQ chicken, ook Sweet chicken, Spicy chicken en chicken kebab zijn veel gekozen pizza’s.