Lente weer

Lente weer

Het is voorjaar en het weer zit in de lift. Toch is het nog niet echt zomers weer, maar veel mensen krijgen alweer last van de zomerkriebels. We willen graag naar buiten en gaan werken onze summer bodies. Bovendien zoeken we ook nog eventjes waar we onze zomervakantie willen gaan doorbrengen, want wie vroeg boekt heeft vaak de voordelen van een vroegboekkorting.

Het voorjaar is dus bij uitstek een heerlijke tijd om je ‘voor te bereiden’ op de zomer die eraan komt. Toch heeft niet iedereen de kans om naar buiten te gaan wanneer het weer beter wordt. Veel ouderen die in een tehuis wonen kunnen niet zomaar naar buiten om te genieten van de zon. Zij hebben vaak te maken met een lagere weerstand en zijn hierdoor een kwetsbare groep.

In het zonnetje is het namelijk heerlijk om in de tuin te werken, maar als je ouder bent en op hogere leeftijd bent, zal je waarschijnlijk sneller stil zitten. Dit zijn de momenten dat ouderen mensen gemakkelijk een kou pakken. Toch is het ook voor hen belangrijk om genoeg vitamine d binnen te krijgen. Een tekort aan vitamine d kan je namelijk een moe en futloos gevoel geven.

Daarnaast kan het zelfs op de lange termijn zorgen voor depressieve gevoelens onder de soms toch al eenzame ouderen. Vitamine d wordt aangemaakt door ons lichaam wanneer we in aanraking komen met de zon, maar wanneer het voor ouderen nog iets te fris is om naar buiten te gaan, kunnen zij deze vitamine innemen via extra vitamine d voedingssupplementen.

Veel vitamines zijn extra in te nemen via een pil of in poedervorm en dit is volkomen veilig. Een teveel aan vitaminen verlaat je lichaam namelijk gewoon weer via de ontlasting. Een tekort aan vitamine is daarom een groter probleem, maar extra supplementen kunnen hier de uitkomst bieden.