Tips voor glutenvrij eten

Tips voor glutenvrij eten

Mag je geen gluten meer eten? Dan zul je behoorlijke veranderingen moeten aanbrengen in je eetgewoontes. Gluten zitten in ontzettend veel etenswaren, dus het zal in het begin best even wennen zijn. Gelukkig zijn er een aantal hele goede vervangers, maar het is wel even puzzelen welke producten bij je passen. In deze blog geven we je een aantal tips voor als je glutenvrij moet of wil eten!

Experimenteer met glutenvrij brood en bakken

Brood is een van de etenswaren waar gluten in zitten. En omdat brood voor veel mensen de basis vormt voor hun ontbijt of lunch, is het belangrijk om hier een goede vervanger voor te vinden. Er zijn een aantal varianten glutenvrij brood, dus probeer vooral lekker uit welke het beste bevalt. En houd je van bakken? Dan wordt dit ook iets lastiger als je geen gluten mag. Gelukkig zijn hier ook alternatieven voor, dus ga vooral op zoek en experimenteer!

Maak alles zelf

Als je alles zelf maakt, weet je precies welke ingrediënten je gebruikt. In kant-en-klare maaltijden en sauzen zitten vaak gluten, dus het is slimmer om je maaltijden gewoon zelf te maken. Zo weet je in ieder geval zeker dat je geen gluten binnen krijgt.

Iets meenemen voor onderweg

Ga je op pad? Dan is het slim om altijd een glutenvrij tussendoortje bij te hebben. In veel supermarkten kun je tegenwoordig glutenvrije voedingsmiddelen kopen, maar als er geen glutenvrij producten voorhanden zijn, is het fijn om zelf iets bij je te hebben.

Glutenvrije pizza restaurant

Ook als je glutenvrij moet eten, kun je nog gewoon lekker uit eten gaan. Wel is het slim om van tevoren even op te zoeken of het restaurant waar je gaat eten ook glutenvrije maaltijden aanbiedt. Is pizza jouw lievelingseten? Niet getreurd! Dan kun je gewoon terecht bij een glutenvrije pizza restaurant. Het vergt dus iets meer voorbereiding, maar je kunt prima uit eten als je glutenvrij moet eten.

Zoek op internet

Er zijn genoeg leuke blogs te vinden van mensen die ook geen gluten mogen eten. Zij delen tips, inspiratie, nieuws, recepten en updates. Is er een nieuw glutenvrij product wat je echt moet proberen? Of heeft iemand een leuk nieuw recept ontdekt? Dan zul je dat zeker terugvinden op deze blogs. Voor glutenvrije inspiratie kun je dus zeker terecht op internet! Als je glutenvrij moet eten, kun je je soms best buitengesloten voelen, bijvoorbeeld tijdens een etentje met vrienden die wel gluten mogen eten. Maar er zijn genoeg anderen die ook geen gluten mogen eten. Het kan een heel fijn gevoel geven om contact te zoeken met deze ervaringsdeskundigen via forums of social media.