De Vegetarische Slager

De Vegetarische Slager, hoe smakelijk is dit vegaproduct eigenlijk?

De allereerste vegetarische slager ter wereld, gewoon in ons kleine landje. Jaap Korteweg, bedenker en eigenaar, zette het vegetarische vlees in 2010 op de markt. Inmiddels is De Vegetarische Slager een begrip geworden in de wereld van vegetariƫrs en vegans. Naast de eigen winkel van De Vegetarische Slager is het product nu ook in veel supermarkten te vinden. Ook werken ze samen met andere grote fabrikanten zoals Unox, denk aan de vegetarische gehaktballetjes.

Het verhaal achter De Vegetarische Slager

Jaap Korteweg is boer en daarnaast oprichter van De Vegetarische Slager. Je denkt nu misschien: hoe besluit een boer om vegetarische slager te worden? Nadat de varkenspest en de koeienziekte Nederland binnendrongen en duizenden beesten hierdoor overleden, besloot Jaap om vegetariƫr te worden. Na een tijdje begon hij de smaak van vlees heel erg te missen. Het werd duidelijk dat hij op zoek moest gaan naar iets dat zijn verlangen naar vlees kon vervullen. Na een lange zoektocht vond en ontwikkelde Jaap vleesvervangers met een lekkere bite en structuur. De Vegetarische Slager wil vleesliefhebbers laten beleven dat ze niks hoeven te missen als ze het vlees achterwege laten.

Vegetarische producten

De Vegetarische Slager verkoopt bijna alle vleeswaren die je maar kunt bedenken. Volgens verschillende mensen zijn de vegetarische producten van De Vegetarische Slager nauwelijks van het origineel te onderscheiden.

  • Vegetarische Kipstuckjes:

De sensationele smaak van dit product is volgens velen kippiger dan kip. Zelfs topchefs kunnen de kip nauwelijks van echt onderscheiden. De kipstukjes zijn lekker in een curry, wokgerecht of bij een salade.

  • Vegetarisch Saucijzenbroodje:

Dit product is gemaakt met traditionele bakkersingrediƫnten, zoals boerenroomboter en het luchtigste bladerdeeg. Een smaakpanel beoordeelde het Vegetarische Saucijzenbroodje met een 8,5 en deze kwam daarmee het hoogst uit de test.

  • Vegetarische snacks:

De Vegetarische Slager verkoopt niet alleen kip of gehakt, maar ook veel lekkere snacks. Denk hierbij aan kroketten, kipnuggets en loempiaā€™s.

Honger gekregen?

Heb jij ook trek gekregen in een lekker vegetarisch product? Deze vleeswaren kun je nu vinden in vrijwel alle grote supermarkten. Ook is er onlangs een Vegetarische Slager Pop-up Restaurant in Den Haag geopend. Deze nieuwe aanwinst van de Slagersfamilie is Ć©Ć©n van de eerste vegetarische restaurants wereldwijd waar plantaardig vlees centraal staat. Je kunt genieten van de lekkerste vega(n) gerechten van De Vegetarische Slager in hartje Den Haag.

\"barbecue