Wat zijn gezonde tussendoortjes om wél te eten

Wat zijn gezonde tussendoortjes om wél te eten

Veel mensen die iets te veel kilo’s hebben beweren dat dit de oorzaak is van te veel tussendoortjes. Ongetwijfeld is dit bij veel mensen het geval, maar overgewicht wordt veroorzaakt door meerdere factoren. Het nemen van een tussendoortje is juist goed voor je lichaam, maar het hangt er wel vanaf wat voor tussendoortje je neemt. Wij geven hieronder meer informatie over verschillende tussendoortjes en wat je beter wel of niet kunt doen.

Waarom tussendoortje wel goed zijn voor je lichaam

Wie wil afvallen moet een goede balans vinden tussen beweging en gezonde voeding. Simpelweg stoppen met eten of heel weinig gaan eten is niet verstandig. Net zoals een auto benzine nodig heeft, heeft jouw lichaam voeding nodig. Wie wil afvallen wordt aangeraden om meerdere maaltijden per dag te eten, zodat je lichaam consistent wordt voorzien van voeding/energie. Tussendoortjes helpen om je lichaam continue van energie te voorzien. Wie op een dag alle voeding uit 2 of 3 maaltijden haalt heeft het probleem dat er te veel bij een maaltijd wordt gegeten en de rest wordt opgeslagen als vet. Op deze manier komen we juist aan.

Op basis hiervan kunnen we dus concluderen dat het absoluut niet slecht hoeft te zijn om tussendoortjes te eten. Wat kunnen we dan wel tussendoor eten? Er zijn verschillende snacks die erg voedzaam zijn en minder snel worden opgeslagen als vet. Ten eerste is het altijd verstandig om een stuk fruit als tussendoortje te nemen. Het is goed om meerdere stukken fruit per dag te eten, maar let er bij fruit wel op dat je hier niet te veel van eet. Fruit beschikt over fructose, oftewel vruchtensuikers. Wanneer je hier te veel van eet kun je ook aankomen.

Er zijn bedrijven die zicht richten op het maken van gezonde snacks voor tussendoor. Bekijk hier allerlei rawfood snacks die snel en gemakkelijk zijn klaar te maken. Deze bestaan bijvoorbeeld uit cereal en diverse repen. Belangrijk om op te letten is dat er niet allerlei geur-, smaak- en kleurstoffen aan zijn toegevoegd die wel aan veel andere producten worden toegevoegd die rechtstreeks uit de supermarkt komen.

Een ander gezond tussendoortje om te nemen is een handje gemixte noten. Noten zijn erg gezond en bieden veel voordelen voor de gezondheid. Er wordt vaak gezegd dat noten niet moeten worden gegeten in een dieet, omdat er veel calorieën in zitten. Het klopt dat er veel calorieën in zitten, maar dit is niet slecht wanneer het slechts beperkt wordt gegeten. Houd het bij een handje noten en eet niet direct een hele zak leeg. Kies ook voor de meest onbewerkte noten en niet de partymix die je in de supermarkt tegenkomt of noten met veel zout.

Je kunt verder nog veel creatiever zijn met het maken van gezonde snacks. Het internet staat vol met allerlei lekkere en leuke snacks om klaar te maken. Het Voedingscentrum heeft een pagina vol staan met allerlei hartige en zoete snacks die direct zijn klaar te maken. Bovendien ook leuk om klaar te maken voor verjaardagen of wanneer er visite op bezoek komt! Voor de visite erg leuk en zelf kun je ook genieten van de hapjes zonder dat jij je druk hoeft te maken om ongezond te eten.\"gezonde-tussendoortjes\"