Gezonde tussendoortjes welke mogelijkheden zijn er-min

Gezonde tussendoortjes: welke mogelijkheden zijn er?

Gezonde tussendoortjes kunnen nog wel eens een uitdaging zijn. Vaak zitten de tussendoortjes die je in de supermarkt vindt vol met suiker, denk aan Sultana-koekjes of eierkoeken. Deze bevatten vaak meerdere suikerklontjes. Dus wat eet je tussendoor als je ook niet naar de eierkoeken wilt grijpen? Deze gezonde tussendoortjes zijn thuis te maken, maar zijn ook gemakkelijk mee te nemen naar school of werk.

Groente en fruit

Fruit is niet alleen lekker, het is ook erg gezond. Fruit bevat namelijk veel vitamines, mineralen en antioxidanten en is daarom perfect als tussendoortje. Elke soort levert weer verschillende voedingsstoffen, daarom is het belangrijk dat je voldoende varieert. Fruit is ook erg gemakkelijk mee te nemen, zacht fruit kun je in een bakje stoppen en makkelijk vervoeren. Maar neem niet meer dan twee stuks per dag, fruit bevat namelijk wel veel suiker.

Een van de weinige voedingsmiddelen die je onbeperkt kunt eten, zijn groenten. Deze bevatten namelijk weinig calorieƫn en erg veel vezels, vitamines en mineralen. Denk eens aan snacktomaatjes en komkommer. Maar ook paprika en wortel zijn geschikt als tussendoortjes. Combineer de groenten eens met een dip zoals hummus of erwtjesdip, dit is niet alleen erg lekker maar ook nog eens gezond.

Ongezouten noten

In noten zitten goede vetten en eiwitten en geven hierdoor een verzadigd gevoel. Elke dag 25 tot 35 gram ongezouten noten als tussendoortje past goed binnen een gezonde levensstijl. Je hebt de keuze uit veel verschillende noten, namelijk amandelen, cashewnoten, hazelnoten en nog veel meer soorten. Maar eet met mate, deze noten bevatten namelijk wel veel calorieƫn. Weeg van tevoren een bepaalde hoeveelheid af, dit voorkomt dat je alles in ƩƩn keer op eet.

Rijstwafels en crackers

Rijstwafels bevatten niet veel voedingsstoffen, maar bevatten wel erg weinig calorieƫn. Dit maakt de rijstwafel een goed tussendoortje. Gebruik natuurlijk wel een gezonde topping zoals hummus of avocado.

Er zijn erg veel verschillende crackers, maar niet elke variant is gezond. Echter, de laatste tijd zijn er steeds meer verantwoorde crackers op de markt gekomen, denk hierbij aan volkoren crackers. Deze bevatten allerlei gezonde ingrediƫnten waardoor het erg goede tussendoortjes zijn. Combineer ze natuurlijk wel met gezond beleg. Ook eens leuk om te proberen: zelf je crackers maken. Zo kun je zelf bepalen welke ingrediƫnten je gebruikt en hoeveel voedingsstoffen het product bevat.