Biologische pecannoten

Biologische pecannoten: gezond voor mens en milieu

Steeds vaker zijn we verantwoord bezig. We denken na over ons voedsel en kopen steeds meer biologische producten. Biologische voedingswaren zijn niet per definitie meer gezond, lekkerder of beter voor ons, maar worden daarentegen wel op een verantwoorde wijze geteeld en geoogst. Zo wordt ook bij het kweken en oogsten van biologische noten bijvoorbeeld rekening gehouden met het welzijn van mensen, dieren en met het milieu. De biologische producten worden niet bespoten met chemische bestrijdingsmiddelen en er wordt geen gebruik gemaakt van kunstmatige meststoffen. Er zijn verschillende noten die op biologische wijze verbouwd worden. Een voorbeeld hiervan is de pecannoot. De verantwoorde, biologische teel- en oogstmethode, maakt de biologische pecannoten dan ook niet alleen gezond voor jou, maar zeker ook voor het milieu.

De heerlijke smaak van pecannoten

Biologische pecannoten zijn niet alleen een goede keuze voor het milieu. Pecannoten zijn tevens een goede keuze voor jou. Het zijn heerlijke, maar bovenal gezonde noten. Ze bevatten een hoge dosis vitamines en mineralen. Daarnaast zit de pecannoot boordevol onverzadigde vetten en dat maakt de noot een uitstekend verantwoord tussendoortje. Pecannoten zijn daarnaast ook nog eens erg lekker. De zoete smaak van de noot maakt het dan ook een uitstekende noot om in andere gerechten te verwerken. Probeer de biologische pecannoot eens in één van je heerlijke taarten of als start van de dag in je muesli. Ook in combinatie met kaas is de pecannoot een geschikte keuze. Na lekker tafelen even nagenieten met een glaasje port en een kaasje in combinatie met biologische pecannoten is dan ook echte aanrader voor de levensgenieter!

Gezond eten

Gezond eten is uiteraard erg belangrijk. Het houdt je fit en je voelt je lekker. Noten passen daar uitstekend bij. Elke dag een handjevol biologische pecannoten is dan ook een echte aanrader voor iedereen. Eet de pecannoten door je ontbijtgranen, gebruik ze als toevoeging aan je salade of maak er een heerlijke cake mee. Ook voor kinderen zijn de noten een goede vervanger van snoep bijvoorbeeld. De zoete smaak van de biologische pecannoot maakt dan ook dat kinderen van deze noot genieten. Ze zijn te koop in verschillende vormen. Je kunt de noten raw eten, maar ook roosteren is een optie. Daarnaast zijn de noten ook heerlijk in een notenmix. Door te kiezen voor biologische pecannoten geniet je niet alleen van een gezond tussendoortje, maar ben je ook verantwoord bezig met het oog op milieu.