De 10 redenen waarom jij dagelijks voldoende water moet drinken

De 10 redenen waarom jij dagelijks voldoende water moet drinken

Je hebt het vast wel eens gehoord: je moet genoeg water drinken. Het advies luidt twee liter per dag, maar waarom eigenlijk? Voor veel mensen is het niet vanzelfsprekend om iedere dag genoeg water te drinken, dit zou eigenlijk wel zo moeten zijn omdat water drinken erg gezond is en veel voordelen voor je lichaam biedt.

1. Minder hoofdpijn

Heb je vaak last van hoofdpijn? Dan kan het helpen om meer water te drinken. Dit voorkomt namelijk hoofdpijn. Dit heeft te maken met dehydratie, als je te weinig hebt gedronken, krijg je sneller hoofdpijn. De oplossing is drink genoeg water en je zult geen hoofdpijn meer hebben. Heb je toch hoofdpijn? Dan kan water ook helpen om de pijn te verzachten.

2. Afvallen met water

Als je wilt afvallen, kan water drinken daar bij helpen. Een glas water geeft je een gevoel van verzadiging en je zult geen last meer hebben van een hongergevoel en naar ongezonde snacks grijpen. Drink ook eens een glas water een half uur voor het eten, dit stimuleert niet alleen de spijsvertering maar je zult ook geen enorme honger meer hebben bij het eten. Dit zorgt ervoor dat je niet te veel voedsel binnen krijgt.

3. Vechten tegen acne

Je kunt een onzuivere huid voorkomen door genoeg water te drinken. Sommige stoffen in ons lichaam zorgen ervoor dat de poriën verstopt raken en hierdoor acne ontstaat. Als je water drinkt, spoelt dit de stoffen in het lichaam door. Deze stoffen verlaten hierdoor sneller je lichaam en dit verkleint de kans op onzuiverheden.

4. Voedsel voor je lichaam

Je lichaam bestaat voor meer dan 60% uit water. Het is erg belangrijk om dit vochtgehalte op peil te houden. Water is namelijk essentieel voor het goed functioneren van de spijnsvertering, aanmaak van speeksel, het transport van voedingsmiddelen en het op temperatuur houden van je lichaam.

5. Niet meer moe

Heb je last van vermoeidheid? Dan kun je je lichaam beter hydrateren met water in plaats van koffie. Vermoeidheid kan namelijk een gevolg zijn van dehydratatie. Om je lichaam weer te hydrateren, moet je water drinken en juist geen koffie. Koffie heeft namelijk een dehydraterend effect.

6. Mooiere huid

Water gaat niet alleen acne tegen, het zorgt er ook voor dat je huid gaat glanzen. Een slecht gehydrateerde huid ziet er dof uit. Door regelmatig en genoeg water te drinken, maakt je lichaam nieuw speeksel aan en dit verbetert de textuur en de kleur van je huid. Je krijgt een glanzende en heldere tint.

7. Beter concentreren

Heb je een belangrijke schoolopdracht? Of moet je nog iets afmaken voor je werk? Drink dan een glas water. Dit helpt je namelijk om te concentreren en zorgt ervoor dat je fris en alert bent. Water hoeft niet verteerd te worden en geeft dus direct energie. Ook hebben alle hormonen water nodig om hun werk goed te doen. Hormonen regelen de spanningen en dit heeft weer te maken met concentratie en leerprestaties.

8. Invloed op je humeur

Als je vaak humeurig bent, kan dit te maken hebben met de hoeveelheid water die je binnenkrijgt. Als je niet genoeg drinkt, heeft dit invloed op je humeur. Je kan je bijvoorbeeld chagrijnig voelen. Dit los je gemakkelijk op door meer water te drinken.

9. Giftige stoffen uit het lichaam verwijderen

Water helpt je lichaam op een natuurlijke manier schoon te spoelen.Het spoelt alle stoffen in het lichaam door, ook giftige stoffen. Deze giftige stoffen verzwakken onze weerstand en kunnen het verouderingsproces versnellen. Water drinken zorgt voor de afvoer van deze stoffen via de nieren.

10. Water helpt tegen een kater

We hebben er allemaal wel eens een gehad; een kater. Na een avondje stappen, is het noodzaak om genoeg water te drinken. Alcohol dehydrateert je lichaam namelijk en dit kan zorgen voor hoofdpijn. Om je lichaam weer te hydrateren en af te komen van die bonkende hoofdpijn, moet je gedurende de dag veel water drinken. Hierdoor zul je je snel beter gaan voelen.

Let er wel op dat je niet teveel water drinkt, dit kan namelijk zorgen voor een vergiftiging. Houd het dus bij twee liter per dag.