Enkele tips om zelf je groente en fruit te verbouwen

Enkele tips om zelf je groente en fruit te verbouwen

Of je nu groene vingers hebt of niet, met de juiste tips kan iedereen zelf groente en fruit verbouwen. Het verbouwen van je eigen groente en fruit is ontspannend en daarnaast ook nog eens erg leuk. Je kunt er zelfs geld mee besparen, want de groente en fruit die je kunt oogsten hoef je niet meer te kopen. Wij geven je handige tips om zelf je groente en fruit te verbouwen.

 • Zorg voor een goede plek
  Als je wilt starten met een moestuin, is het aan te raden om eerst een goede plek te kiezen voor je plantjes. Het moet een plek zijn waar je voldoende zonlicht hebt. Ook kun je ervoor kiezen om tuinkassen in huis te halen voor je planten.
 • Een goede bodem is belangrijk
  Als je groente en fruit in de grond wilt verbouwen, is het goed om aandacht te besteden aan een goede bodem. Moestuingrond is erg voedzaam voor je fruit en groente. Zorg er daarnaast voor dat je onkruid weghaalt en dat je de grond goed loswoelt.
 • Kies voor gemakkelijke groente en fruit
  Als je net begint met een moestuin, is het aan te raden om te beginnen met groente en fruit die niet moeilijk zijn om te verzorgen. Denk hierbij aan sla of pompoen. Deze groeien erg gemakkelijk.
 • Onderhouden is belangrijk
  Als je wilt dat je groente en fruit het goed doen, is het noodzakelijk om aandacht te besteden aan je moestuin. Dit betekent dat jij je planten water moet geven en goed in de gaten moet houden dat er niet teveel onkruid groeit. Bekijk ook of je uitgekozen plek inderdaad wel voldoende zonlicht krijgt.

Aan de hand van deze tips kun jij ook genieten van groente en fruit uit eigen tuin. Haal alles in huis wat je nodig hebt en start vandaag nog met het planten van de eerste zaadjes.