Tips om buikvet kwijt te raken

Tips om buikvet kwijt te raken

Overtollig buikvet is ontzettend vervelend en het kan ook best lastig zijn om dit vet kwijt te raken. Het lijkt vaak alsof een buikje er heel makkelijk aan komt, maar er juist heel lastig weer af gaat. Toch zijn er een aantal manieren waarop je je buikvet kunt kwijtraken. In deze blog geven we je hiervoor een aantal nuttige tips.

Voeding

Voeding is ontzettend belangrijk bij het kwijtraken van buikvet. Er zijn namelijk bepaalde voedingsmiddelen die je absoluut moet vermijden en bepaalde voedingsmiddelen die je juist beter wel kunt nemen. Om te beginnen is het belangrijk om stil te staan bij het ontbijt. Als je kiest voor het verkeerde ontbijt kan je vetverbranding namelijk de hele stilstaan. Kies dus voor een ontbijt met eiwitten. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan yoghurt of kwark, maar ook aan noten, zaden of pitten. Naast het eten van de juiste voeding, is het ook belangrijk dat de porties de juiste grootte zijn. Eet als je honger hebt en stop met eten als het hongergevoel weggaat. Voor de lunch is een smoothie of een salade een heel goed idee. Tot slot bak je je avondeten altijd in kokosolie. Verder is het belangrijk om veel water te drinken en bijvoorbeeld geen sinaasappelsap drinkt. Hierin zitten namelijk ontzettend veel suikers. Voeg dagelijks een beetje gember toe in je thee of in je smoothie om je algehele gezondheid te verbeteren en om je buikvet kwijt te raken.

Stress en nachtrust

Door stress maakt je lichaam cortisol aan. Dit staat ook wel bekend als het stresshormoon. Cortisol zorgt ervoor dat je lichaam buikvet opslaat. Bovendien verhoogt cortisol je eetlust, waardoor je alleen maar meer gaat eten. Niet alleen stress, maar ook een slechte nachtrust kan invloed hebben op je buikvet. Als je niet genoeg slaap krijgt, ontstaat er namelijk meer aandrang naar suikers. En hierdoor stijgt je cortisol niveau. Probeer dus om genoeg nachtrust te krijgen.

Sporten

Ook beweging is belangrijk bij het kwijtraken van buikvet. Vind je het lastig om regelmatig te gaan sporten? Probeer dan bijvoorbeeld om elke dag 20 minuten te wandelen. Het liefst doe je dit samen met een vriend of vriendin, want zo kun je ondertussen nog een leuk gesprek voeren. Voor je het weet zijn die 20 minuten alweer voorbij!

Buikvet bevriezen

Als je nog steeds buikvet blijft houden, ondanks een gezond eetpatroon en regelmatig sporten, kun je er ook voor kiezen om je buikvet te laten bevriezen. Dit wordt ook wel cryolipolyse genoemd. Tijdens een cryolipolyse behandeling worden de vetcellen behandeld met kou, waarna ze je lichaam op natuurlijke wijze verlaten. De vetcellen worden dus niet verkleind, maar echt verwijderd. Op deze manier kom je toch van vervelend buikvet af. Buikvet bevriezen heeft verschillende voordelen. Zo hoef je geen operatie te ondergaan, en je kunt meteen weer verder met je dagelijkse bezigheden. De behandeling is perfect voor hardnekkig buikvet, en je zult hier dus veel plezier van hebben!