De Italiaanse eetgewoonten

De Italiaanse eetgewoonten

Italiaans eten is heel populair in het westen van de wereld. Hier in Nederland vind je in elke straat wel een tent waar je pasta en pizza kunt eten. Maar de Italiaanse eetgewoonten is anders dan in Nederland. De meeste mensen moeten dan flink wennen als ze op vakantie gaan naar het mooie Italië. Hierbij de Italiaanse gewoonten tot in de puntjes uitgelegd.

Het ontbijt

Net zoals in Nederland begint de dag met een ontbijtje. Alleen nemen de Italianen niet ruim de tijd om thuis te eten in de ochtend. Meestal halen ze hun ontbijt bij een cafe of barretje als ze op hun weg zijn naar hun werk of school. Ze eten dan meestal een broodje of een cornetto dat is een zoet croissantje. Daarnaast mag de cappuccino zeker niet ontbreken!

De lunch

Tijdens de lunch wordt er een warme maaltijd genuttigd. De Italianen nemen vaak ruim de tijd om te lunchen. Vaak hebben ze ook pauze van 13:00 tot 15:00, maar ze werken dan wel tot 19:00 of 20:00 door. Ze krijgen meestal ook een kleine vergoeding om te lunchen.  Er wordt meestal pasta gegeten tijdens de lunch of een ander mediterraans gerecht. En wordt er water, wijn of espresso bij gedronken.

Het diner

Natuurlijk moet er s’avonds ook nog gegeten worden. Vaak wordt er dan uitgebreid gegeten. Vaak een drie-gangen diner. Dat begint natuurlijk met een voorgerecht wat koud of warm kan zijn. Daarna het hoofdgerecht. Dat is een gerecht met vlees of vis. Er wordt ook nog salade en gekookte groente bij geserveerd. En uiteindelijk is het tijd voor het toetje wat meestal uit twee delen bestaat. Eerst iets gezonds zoals kaas en fruit en daarna tiramisu of ijs. Na dit heb je zeker geen honger meer.

Gezonde Italiaanse producten

Italiaans eten is in Italië vaak gezonder dan in de rest van Europa. Dat komt omdat ze er onder andere goede olijfolie hebben die veel onverzadigde vetzuren bevat. Daarnaast worden er bijna alleen maar verse groente gebruikt. Verder is het vlees slank en eten ze veel kip. Dus als je op dieet bent kan je zeker goed eten in Italië.

Stukje Italië in Nederland

Je vindt veel Italiaanse gerechten terug in restaurants in Nederland. Als je bijvoorbeeld wilt lunchen in Almere dan kun je terecht bij Woodstone Pizza. Een Italiaans restaurant is altijd wel leuk voor een unieke date. Er is namelijk altijd wel iets wat je lekker vindt.