Hoe gezond is een kant-en-klare maaltijd eigenlijk?

Kant-en-klaar maar toch gezond?

Heb je weinig tijd om te koken? Of na een lange dag werken geen puf meer om in de keuken te staan? Dan kiezen velen voor een kant-en-klare maaltijd. In de supermarkt heb je tegenwoordig keus genoeg uit Hollandse of Aziatische gerechten, stoommaaltijden of een maaltijdsalade. Hoewel af en toe zo’n maaltijd geen kwaad kan, raden instanties zoals het Voedingscentrum het niet aan om elke dag voor een snelle hap te kiezen. Dit omdat het relatief weinig groente en vezels en veel zout bevat. Ook zijn de porties vaak groter dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Meer informatie over de bestanddelen van deze maaltijden vind je in deze categorie. Wist je trouwens dat je zelf ook voor een gezonde variant van een kant-en-klare maaltijd kunt zorgen? Maak tijd vrij, kook een aantal maaltijden met verse groenten zelf en vries deze vervolgens in.