De 10 redenen waarom je een banaan moet snacken

De 10 redenen waarom je een banaan moet snacken

Bananen zijn erg gezond en ook nog eens lekker. Ze bevatten verschillende essentiƫle voedingsstoffen, hebben voordelen voor de spijsvertering, helpen bij gewichtsverlies en zijn ook nog eens erg vullend. Een banaan past goed in elk dieet. Er is namelijk aangetoond dat bananen dankzij hun voedingswaarde in alle voedingspatronen opgenomen kunnen worden. Wij geven je tien redenen waarom jij een banaan als tussendoortje moet nemen.

1. Veel belangrijke voedingsstoffen

Een banaan bestaat uit slechts ongeveer 105 calorieƫn. Bananen bestaan bijna alleen maar uit water en koolhydraten. Ze bevatten heel weinig eiwitten en ook bijna geen vet.

Bananen zijn rijk aan verschillende voedingsstoffen, bijvoorbeeld vitamine B6 en C. Deze vitamines zijn belangrijk voor de stofwisseling en het behouden van de weerstand. Maar ook kalium en magnesium krijg je binnen als je een banaan eet. Kalium helpt bij aan de regulering van de vochtbalans en de bloeddruk in het lichaam. Magnesium heeft het lichaam nodig voor een goede werking van de spieren.

2. Bananen verbeteren de spijsvertering

Bananen bevatten veel vezels, deze helpen verstopping van de stoelgang tegen te gaan. Het eten van bananen helpt om het systeem te beschermen tegen aanvallen van slechte bacteriƫn die maag en darmproblemen kunnen veroorzaken. Bananen

zijn in staat om de goede darmbacteriƫn te voeden en te helpen beschermen.

3. Spieren worden sterker

Bananen bevatten kalium. Kalium helpt bij het sterker maken van je spieren. Na een work-out kan een banaan het herstel van je spieren bevorderen. Neem dus eens een banaan na het sporten.

4. Goed voor de bloeddruk

Een te hoge bloeddruk kan tot schade leiden in verschillende delen van het hart en de rest van het lichaam. Als je een banaan eet, helpt dit om een hoge bloeddruk te voorkomen. Rijpe bananen bevatten namelijk veel kalium. Uit onderzoek is gebleken dat kalium ervoor zorgt dat de bloeddruk daalt.

5. Niet meer moe

Als je moe bent, kan het helpen om een banaan te eten. Bananen geven je energie en voorzien je lichaam van voedingsstoffen door het hoge koolhydraatgehalte van het product. Eet bijvoorbeeld eens een bakbanaan. Door slechts een kleine hoeveelheid bakbanaan te nuttigen, krijgt je lichaam een boost en ben je minder vermoeid.

6. Bananen zijn vullend

Bananen kunnen je helpen om je voller te voelen. Bananen bevatten veel koolhydraten en vezels en zijn daardoor een van de meest verzadigende voedingsmiddelen. Als je regelmatig een banaan eet, heb je minder snel zin in iets anders. Je kunt je eetlust in bedwang houden en je hebt op een gezonde manier minder snel honger.

7. Goed voor de huid

Bananen zijn goed voor je huid. Er zitten namelijk veel vitaminen en mineralen in die erg goed voor de huid zijn, zoals vitamine B6 en C, maar ook kalium en magnesium. Bananen worden zelfs gebruikt voor gezichtsmaskers. De kalium, die in de bananen zitten, helpen je haar versterken.

8. Bananen kunnen helpen bij gewichtsverlies

Bananen zijn een voedingsrijk fruit en is dus goed om te eten als je gewicht wilt verliezen. Bananen bevatten weinig calorieƫn in vergelijking met andere voedingsmiddelen. Ook geven de bananen een gevoel van verzadiging, zodat je minder snel gaat snoepen.

9. Beter humeur

Het eten van een banaan kan een beter humeur veroorzaken. In bananen kun je tryptofaan vinden. Als je dit binnenkrijgt, zorgt het ervoor dat de productie van serotonine in de hersenen wordt bevorderd. Serotonine wordt ook wel het gelukshormoon genoemd. Dit stofje heeft namelijk een positieve invloed op je stemming, zelfvertrouwen, slaap, emotie en eetlust.

10. Bananen zijn gemakkelijk toe te voegen aan je dieet

Bananen zijn niet alleen erg gezond, ze zijn ook Ć©Ć©n van de meest handige snacks. Je hoeft de banaan niet te schillen of in plakjes te snijden. Erg makkelijk dus!

 

Bananen kunnen een goede aanvulling aan je ontbijt of smoothie geven. Maar de banaan wordt vaak gegeten als tussendoortje. Bananen bevatten veel voedingsstoffen en je komt er niet van aan. Geen enkele reden dus om de banaan niet in je dieet op te nemen.