Goulash met kip

Goulash, het van oorsprong Hongaarse of Oostenrijkse gerecht, wordt natuurlijk gemaakt met goed rundvlees. Vaak wordt hier een goed stuk rundvlees voor gebruikt dat meestal in de winkels ook te koop is onder de naam hacheevlees.

goulash

In principe kun je goulash eigenlijk maken van ieder soort rundvlees, als het maar lang kan sudderen. Daarbij staat het gerecht meestal tussen de 2,5 en 3,5 uur zachtjes te stoven. Want alleen zo kun je dergelijk vlees echt mals krijgen.

Het is en blijft immers rundvlees.

Andere stukken vlees zouden een veel minder lange stooftijd nodig hebben Te denken valt bijvoorbeeld aan varkensvlees, stukken vis, en natuurlijk blokjes kipvlees.

Een bijkomend voordeel voor onze moderne tijd is bovendien dat rundvlees, maar dat is natuurlijk ook van toepassing op varkensvlees, toch best wel belastend is voor het milieu.

Snelle goulash

In het hier omschreven recept gebruiken we geen rundvlees maar kip. Daardoor is de goulash ook veel sneller klaar, zeg maar gerust een snelle goulash.

We gebruiken de volgende ingrediënten voor onze snelle goulash:

1 gele paprika
1 rode paprika
2 uien
2 teentjes knoflook
1 chilipeper
500 g kipfilet
zonnebloemolie
1 tl paprikapoeder
1 el bloem
75 g tomatenpuree
750 ml kippenbouillon
zout en peper

De paprika’s schoonmaken en ontdoen van zaad en zaadlijsten. Snij de paprika’s in niet te grote stukken.

Haal de schil van de uien en snij de uien in halve ringen.

Snij de peper doormidden en verwijder zaad en zaadlijst. Snij de peper in kleine stukjes.

Pel de knoflook en hak deze fijn.

Snij het kipfilet in stukken van 1,5 bij 1,5 centimeter.

In een grote pan olie verhitten en hierin ui, knoflook, en het paprikapoeder verhitten.

Stukken kip toevoegen en goed mengen. Bak de kip kort op een hoog vuur zodat de kip aan alle kanten bruin gebakken wordt.

Voeg de paprika toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee.

Roer de bloem door het mengsel en voeg vervolgens tomatenpuree en bouillon toe. Goed doorroeren en ongeveer 15 minuten op een laag vuren laten koken.

Op smaak brengen met zout en peper.

Je kunt gebakken aardappelen, gekookte aardappelen, of gekookte rijst serveren bij de goulash. Iets bijzonders is de goulash serveren met Duitse Knödel.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van functionele en statistieken cookies, die nodig zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren.

Wij gebruiken cookies voor de volgende redenen:

Functioneel Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)

Statistieken Voor analyse doeleinden om de website te verbeteren (vereist)

Social Media Voor het laten functioneren van like buttons

Advertenties Om bij te houden welke advertenties je al hebt gezien en hoe vaak

Interesses Om informatie en advertenties zoveel mogelijk te laten aansluiten bij je interesses

Voorwaarden
Disclaimer
Privacy

Verwijder je cookies uit je browser dan kan je keuze niet worden herkend en zal je opnieuw over het gebruik van cookies worden geïnformeerd en om toestemming worden gevraagd.

Sluiten