Sous vide recepten die naar meer smaken

koken

Sous vide recepten die naar meer smaken

Als je Sous vide hebt ontdekt ben je vast op zoek naar recepten. Je bent vast verliefd geworden op de consistentie, het gemak en de superieure resultaten van sous vide-koken. We nemen het je niet kwalijk. Er zijn recepten voor steak, kipfilet, zeevruchten en nog veel die het meeste halen uit deze mooie kookmethode. Wij geven wat tips en laten je weten welke gerechten makkelijk zijn te maken en heerlijke resultaten opleveren.

Een gegarandeerde winnaar van de sous vide recepten: Zalm in een zak

Denk je dat kippenborsten lekker is als sous vide recept? Zalm gaat nog een stap verder en is een smakelijke optie. Met wat oefening kun je op het punt komen dat je een perfect medium-rare-centrum op een stuk gepocheerde of in de pan gebakken zalm spijkert. Maar waarom zou je oefenen op prijzige zalm als sous vide elke keer perfect vochtige en zachte resultaten garandeert. Met Sous vide kun je ook texturen bereiken waarvan je niet wist dat ze mogelijk waren, van boterzacht tot smeltend mals en schilferig maar toch vochtig. Plaats zalm in een enkele laag in een zak met sluiting. Voeg olijfolie toe aan de zak en kruiden zoals tijm of dille voor een heerlijke finish.

Malse steaks om van te smullen

Een heerlijk recept dat ook altijd in trek is, is er een met steak. Het is niet moeilijk om uitstekende steaks te produceren door alleen te bakken. Maar voor onberispelijk en gelijkmatig koken van rand tot rand en consistent onfeilbare resultaten is sous vide absoluut de betere manier. Om een mooi korstje te krijgen samen met dat perfect gebakken vlees, maak je sous vide steaks af in een pan of op de grill. De methode is makkelijk.  Verwarm een pan voor op de gewenste eindtemperatuur.  Kruid de steaks royaal met zout en peper. Doe ze in zakjes samen met kruiden, knoflook en sjalotjes en verdeel gelijkmatig. Sluit de zakken en plaats ze voor de gewenste tijd in een waterbad. Hanteer een handige grafiek op Souvy om te weten wanneer je steak rare, medium of well done is.

Verwen jezelf en kook sous vide met Souvy.

Spare ribs om je vingers bij af te likken

Als het goed wordt gedaan, zijn sous vide gekookte ribben een recept dat net zo goed is als de traditionele barbecue, zo niet beter. En dat is niet het enige. Je hebt veel minder gedoe en geen weer of wind of ongelijkmatige hitte van kolen waar je rekening mee moet houden. Dit recept vergt ook minder oefening. Sous vide koken is een fluitje van een cent en als klap op de vuurpijl kan je het hele jaar door van dit gerecht genieten. Gebruik voor dit recept het volgende: doe bruine suiker, zout, mosterdzaad, zwarte peper, knoflookpoeder, oregano, korianderzaad en rode pepervlokken in een kruidenmolen en maak er een saus van. Wrijf die vervolgens in de ribben en plaats ze in de zak en laat ze voor 4 tot 12 uur in de koelkast staan zodat de smaken goed in kunnen trekken. Uiteindelijk heb je een recept dat je gasten niet snel zullen vergeten. En ze zullen verrast zijn van het gemak waarmee je het voorschotelt. Bon appétit.

Gastblog

Reacties zijn uitgeschakeld

nl_NLDutch

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

Deze website maakt gebruik van functionele en statistieken cookies, die nodig zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren.

Wij gebruiken cookies voor de volgende redenen:

Functioneel Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)

Statistieken Voor analyse doeleinden om de website te verbeteren (vereist)

Social Media Voor het laten functioneren van like buttons

Advertenties Om bij te houden welke advertenties je al hebt gezien en hoe vaak

Interesses Om informatie en advertenties zoveel mogelijk te laten aansluiten bij je interesses

Verwijder je cookies uit je browser dan kan je keuze niet worden herkend en zal je opnieuw over het gebruik van cookies worden geïnformeerd en om toestemming worden gevraagd.

Sluiten