Hoe kan gezond eten bijdragen aan het afkicken van drugs?

afkicken

Wanneer je te maken hebt met een verslaving dan voel je je grotendeels van de dag niet prettig. Dit heeft te maken met het drugsgebruik, maar vaak ook met de levensstijl er omheen. Zo eten veel verslaafden niet gezond en bewegen ze veel te weinig. Het kan mede daarom ook goed helpen om gezond te eten wanneer je wilt afkicken.

Afkicken is erg lastig

Als je te maken hebt met een verslaving dan brengt dat diverse problemen met zich mee. Vaak zie je dat er problemen ontstaan op het werk met een ontslag als gevolg. Vanaf dat moment gaat het vaak bergafwaarts. Als je van jezelf weet dat je te maken hebt met een verslaving dan is het aan te raden om hier wat aan te doen. Om makkelijker af te kunnen kicken is het aan te raden om zoals eerder benoemd hier ook gezond bij te eten.

Groenten en Fruit

Beter in je vel door gezond te eten

Wanneer je een lange periode ongezond hebt gegeten dan heb je zeer waarschijnlijk vitaminetekorten opgebouwd. Deze tekorten kunnen ervoor zorgen dat je weinig energie hebt. Als je stopt met een verslaving maar nog wel ongezond blijft eten, dan zien de dagen er erg somber uit. Het is daarom juist een erg slimme zet om extra gezond te gaan eten. Zo krijg je de juiste voedingsstoffen binnen waardoor de sleur die ontstaat tijdens het afkicken wiet stukken minder erg is.

Qua gezond eten hoef je niet per se een dieet samen te laten stellen. Als je ervoor zorgt dat je goed rekening houdt met de schijf van 5 dan scheelt dat al behoorlijk. Probeer er op te letten dat jeook niet te veel of weinig eet. Ook dat kan een negatieve invloed hebben op je energiebalans.

Reacties zijn uitgeschakeld

nl_NLDutch